Őszi immunerősítés 3 lépésben

Szerző: Naturcomfort

Az immunrendszer az első védelmi vonal a megfázással, az influenzával és egyéb őszi-téli időszakban gyakori betegségekkel szemben. Az immunrendszer segít a gyógyulásban és a jó egészség megtartásában. Hogyan tudja támogatni immunrendszerét és egyensúlyba hozni annak válaszreakcióit, hogy egészséges maradjon? Íme három életmód-stratégia, melyek segítségével hatékony lehet az immunerősítés. >>>

Őszi immunerősítés 3 lépésben
A hatékony immunerősítés alapja a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás

Az immunerősítés elképzelhetetlen belső hidratálás nélkül, és még mindig a víz a legjobb választás. Mindenki más és más, különböző igényekkel, illetve szükségletekkel, de napi 8 pohár vizet mindenkinek meg kell innia az egészségéért.

Ezt azonban olykor nehéz tartani, pl. az órákig tartó alvás során nem tudunk elegendő folyadékhoz jutni, pedig a szervezet ilyenkor szinte kiszárad. Ezért minden ébredés után azonnal igyon egy pohár vizet.

Ha nehezen tudja tartani a megfelelő napi mennyiséget, akkor állítson be emlékeztetőt a nap folyamán, vagy igyon egy pohár vizet minden étkezés előtt. A koffeinmentes tea is beleszámít a napi folyadékmennyiségbe, de a leves, az üdítők és a kávé nem.

Az egészséges táplálkozás fontos az egészséges immunrendszerhez

Növényekre, rostokra, fehérjékre és egyéb zsírokra is szükség van ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és gyorsabban gyógyuljunk fel egy esetleges betegségből.

Az immunitást fokozó élelmiszerek némelyike probiotikumokat, élő baktériumokat és élesztőgombákat tartalmaz. Ezek jót tesznek a bélrendszernek és az emésztőrendszernek.

A probiotikumok elsősorban a fermentált élelmiszerekben találhatóak meg. Ezért keresse az élelmiszerek csomagolásán az élő aktív kultúra kifejezést. Ilyen lehet a

  • kombucha (erjesztett, enyhén érdesített fekete vagy zöld tea ital)
  • kvasz (hagyományos szláv és balti erjesztett ital rozskenyérből)
  • pasztőrözetlen savanyú káposzta
  • joghurtok, kefirek (a sűrű, krémes és az iható változat is)
  • tofu, miso (erjesztett szójabab)
  • tamari (a japán szójaszósz bizonyos fajtái)

Ha ezeket nem szívesen fogyasztja, akkor válasszon probiotikum étrend-kiegészítőt.

immunerősítés
Étrend-kiegészítőkkel az immunrendszer támogatásáért

A Magyar Limuvit Eszencia egy folyékony, trópusi gyümölcs ízű multivitamin készítmény, amelyben 16-féle immunerősítésre ajánlott hatóanyag található, melyek egymás hatását kiegészítve támogathatják a szervezet immunvédelmét.

A liposzómás technológiának köszönhetően egy szinte azonnal és 95%-ban hasznosuló termékről van szó, amelyben B-vitamin-komplex, A-, C-, D-, E- és K-vitaminok is találhatóak.

A liposzómás multivitamin előnye, hogy a sejtek könnyedén fel tudják venni, tehát a szervezet szinte azonnal hasznosítani tudja a bevitt mennyiséget.

A Magyar Limuvit Eszencia liposzómás multivitamin megvásárolható a webáruházunkban. >>>

Még több ajánlott blog Neked

A bőr az életkorral változik, vékonyabb lesz, zsírt veszít, és már nem tűnik olyan simának és hidratáltnak, mint korábban. Ehhez a nyári...

Elolvasom »

A fémkolloid étrend-kiegészítőket elsősorban a szervezet fém hiányának kezelésére és az immunrendszer erősítésére használják. A legismertebb és leggyakrabban alkalmazott fémkolloidok az ezüst-...

Elolvasom »

Az ünnepek a meghitt családi találkozásokról, az együtt elfogyasztott finomságokról, valamint az ajándékozás öröméről szólnak. A készülődés azonban rengeteg tennivalóval, takarítással, bevásárlással...

Elolvasom »