Panaszmentesen, de hogyan?

Szerző: Naturcomfort

Ugye te is olyan nagymama szeretnél lenni, aki panaszkodás helyett inkább boldog pillanatokat tölt el az unokáival?

A titok mindenképpen a megelőzésben, az odafigyelésen és a rendszerességben rejlik. Megsúgjuk most neked, hogyan is kell ezt érteni.

3 az igazság

Ahogy haladunk előre az időben, a korban egyre fontosabb lesz, hogy odafigyeljünk magunkra. Bizonyára már a te szádból is többször elhangzott, hogy nem tudok csak úgy felpattanni, mint “x” évesen, vagy hogy már nem úgy megy ez, mint mikor fiatalabb voltam. Bár a kor csak egy szám, hiszen annyi idős vagy, mint amennyinek érzed magad, de kár lenne magad azzal áltatni, hogy a fitt és egészséges fizikum megmarad csak úgy magától. Hiszen ez nem igaz. Tenni kell érte, bizony ám!

Tudatosan figyelj oda arra, hogy rendszeresen sétálj, mozogj, fogyassz vitaminokat és táplálékkiegészítőket, és mindeközben megteremtsd magadnak saját lelki egyensúlyodat.

Ugyanis ezekkel számos betegséget és panaszt tudsz megelőzni.

Tessék mozogni!

Nem annyira meglepő, hogy ha rendszeresen mozogsz, azt később az erőnléted, a testi és mentális fittséged is hálásan megköszöni majd.

Olyan sportot válassz, ami fizikumodhoz, alap testi adottságaidhoz és a személyiségedhez is passzol.

Ha közösségben szeretsz sportolni, mert húzóerőként hat rád mások lelkesedése és kitartása, akkor mindenképp csoportosan végezhető mozgást válassz. Idősebb korosztály számára is tartanak torna és tánc órákat, melyek kíméletesebb gyakorlatokat tartalmaznak. De ha inkább otthon szeretnél mozogni és ezáltal kikapcsolódni, akkor egy szobabiciklit is beszerezhetsz hazára, de ha kertészkedsz egy kicsit a jó időben, akkor azzal is sokat teszel a fittségedért. Egy séta a szabadban, egy könnyed kerékpározás a parkban- ezek mind remek hatással lehetnek a közérzetedre.

Vitamin, vitamin és vitamin!

Az edzés mellett nem szabad elfeledkezni a vitamin- és ásványi anyag bevitelről sem. Hiszen nemcsak a mindennapokhoz, a sportoláshoz különösen kell az energia. Illetve, hogy az edzés közben felhasznált energiát és erőt tudd honnan pótolni.

Ezért állítottunk össze neked két ultra szuper fitt-csomagot is.

Tavaszi lendület és Fitt a mama csomagunk minden terméke a panaszmentes életben tud segítségedre lenni.

Válaszd bármelyiket és az energiád sosem fog lemerülni!

Test, lélek, balansz

Természetesen a mozgás, a vitaminok és a megfelelő étrend mellett figyelj oda a lelked egyensúlyára is. Kényeztesd magad olyan dolgokkal, amelyek feltöltenek és kikapcsolnak. Ez lehet egy meditáció, egy séta, egy izgalmas könyv, vagy akár egy érdekfeszítő film megnézése. A lényeg, hogy mindig teljesen add át magad az élménynek, hagyd, hogy belső egyensúlyod így teremtse meg magát.

 

Még több ajánlott blog Neked

Az egészségmegőrzéssel kapcsolatban a legtöbb ember általában reagál a változásokra ahelyett, hogy megelőzné azokat. Rengetegen vannak, akik nem mennek el orvoshoz, amíg...

Elolvasom »

A lábdagadás sok esetben a nem megfelelő nyirokáramlás számlájára írható, és egyre gyakrabban jelentkezik a meleg nyári napokon és nagyobb megerőltetés, például...

Elolvasom »

Február végén, március elején már mindannyian epekedve várjuk a tavasz beköszöntét. És amikor megjön, készen kell állnod! Fel kell vértezni szervezetedet is,...

Elolvasom »