Sosem késő életmódot váltani.

Szerző: Naturcomfort

“Ej, ráérünk arra még!”

Nemcsak Petőfi, de bizonyára már te is sokszor mondtad, magadnak, hogy ráérsz még, várhat, majd holnap, majd holnaptól. Például, hogy holnaptól életmódot váltok. De a fő kérdés az, melyik holnap az a bizonyos holnap, nem igaz?  

Kellemes kibúvó a halogatás, ezt kár is volna tagadni, de ideje belátnunk, hogy az egészség és az egészséges életmód nem várhat a holnapra!

Ideje leállnod a kifogásokkal!

Ne halogasd tovább te sem, ne keress több kifogást! Tegyél azért, hogy fitt legyél a mindennapokban! Életmódot sosem késő váltani.

Az, hogy egészségesek vagyunk, nem jár alanyi jogon, tenni kell érte, ezt te is tudod. Az állandó tespedtséget, tunyaságot, az egészségtelen ételek fogyasztását csak te űzheted el.

Itt a tavasz, a természet és az élet reneszánsza, újulj meg te is! Ez a legjobb alkalom arra, hogy életmódot válts.

Kezdjük is a legelején!

Először is határozd el magad, és ebben a döntésben ne hagyd magad semmilyen külső erő hatására befolyásolni!

Ha a párod nem megy el veled sportolni, vagy az esti mozi alatt nem elég egy csoki, hanem három kell neki, attól te még maradj erős. Akkor menj el egyedül futni, és neked legyen elegendő egy csokoládé, vagy egy zacskó popcorn.

Az elhatározás után gondold végig mi az, amin változtatni szeretnél.

Határozd meg magadnak, hogy ezt hogyan szeretnéd, hogyan fogod elérni.

  • Keveset mozogsz?

>>> Ha eddig ki sem bújtál az otthonodból, akkor itt az idő, hogy válaszolj a természet csalogató hívására. Egy könnyed séta a parkban, netán egy kis biciklizés vagy kocogás mindig új lendülettel tölti fel az embert. A mozgás pedig nemcsak szervezetednek, de lelki állapotodnak is kedvez. 

  • Rosszul étkezel?

>>> Nyugtasson az a tudat, hogy az eleje a legnehezebb. Ha elindulsz a változás útján, akkor néhány hét után szinte hiányozni sem fognak a bűnös falatok, hiszen az egészséges, könnyed finomságok még energikusabbá fognak tenni és a hangulatod is vidámabb lesz azáltal, hogy nem nehezítenek el a rossz ételek.

  • Kevés vizet iszol?

>>>Rengeteg helyen hallani, hogy a víz fogyasztása mennyire fontos, te se vedd félvállról! A szervezeted egészséges működéséhez elengedhetetlen a folyadékpótlás, amitől szebb lehet a bőröd, javulhat az emésztésed és hidratáltabb leszel.

  • Vannak káros szenvedélyeid?

>>> Az egyik legnehezebb dolog, ha függőségünk van. Legyen az cigaretta, alkohol, édesség, a túlzásba vitt káros szenvedélyekről borzasztó nehéz lemondani. De legyél erős, kezdd lépésről-lépésre! Egyik napról a másikra úgysem megy, de ha napról-napra csökkentesz a mennyiségen, akkor idővel talán képes leszel végleg megválni tőle.

Az életmódváltást írd fel bátran a tavaszi céljaid listájára, és hajrá, ne halogasd tovább!

Még több ajánlott blog Neked

A gyógynövények, ezáltal a belőlük készült gyógyteák évszázadok óta elkísérik az életünket. Bár rendre újabb és újabb gyógyszereket és gyógymódokat fedeznek fel,...

Elolvasom »

A kopásos eredetű ízületi gyulladás (artrózis, arthrosis vagy osteoarthritis) tüneteinek enyhítése a megfelelő kezelések és kiegészítő terápiás módszerek, valamint a mielőbbi életmódváltás...

Elolvasom »

Újhelyiné Juhász Györgyi, a Naturcomfort munkatársa, a Naturcomfort Magyar Süngomba Plusz kapszuláról osztott meg velünk vásárlói visszajelzést a 2022. februári éves értekezleten....

Elolvasom »