A Naturcomfort Süngomba Plusz kapszula legfőbb alapanyaga a B1 és B12 vitaminok és a Kínában 1977 óta gyógyszernek minősülő süngomba.
A Hericium erinaceus, azaz a süngomba fogyasztása a népi gyógyászat szerint jelentős pozitív hatást fejt ki az emberi egészségre. Számos bioaktív vegyületet tartalmaz és kifejezetten előnyösen hat az idegekre, mert stimulálni képes az idegsejtek növekedési faktorát (NGF).
Ez már önmagában elegendő lehet ahhoz, hogy:
-
- az idő előrehaladtával a romló memória vagy demenciát előidéző betegség okán
- szellemi munkát végzők esetén a jobb koncentrációért
- tanulók esetén pedig a tanulási hatékonyság növeléséért egyre többen fogyasszák
Ez a különleges gombafajta azonban más problémák esetén is eredményesen támogathatja a terápiát és javíthat a már meglévő állapotokon. Olvasson tovább és tudja meg, hogy milyen esetekben érdemes még jótékony hatásait kiaknázni!
Mi fán terem és mire jó még a süngomba?
Az egészen különleges kinézetű, krémes-fehéres színű, puha tüskékkel díszített süngomba, bozontos megjelenése miatt Kínában majomfej gomba néven is ismert.
60-nál is több, az emberi szervezet számára előnyös és kifejezetten jótékony hatású anyag van benne. Emellett pedig különböző, az egészségünk szempontjából elengedhetetlen ásványi anyagokban és esszenciális zsírsavakban is gazdag.
Ennek a kivételes hatású gombafajnak a jótékony hatása érvényesülhet a:
-
- különböző idegrendszeri bántalmak (feledékenység, depresszió, cukorbetegség, alkohol vagy kemoterápia okozta idegkárosodások stb.)
- emésztőrendszeri problémák (a gyomor krónikus gyulladásos betegségei, pl. Crohn-betegség vagy gyomorfekély gyomornyálkahártya gyulladás, Helicobacter pylori nevű baktérium termelődésének gátlása stb.)
- menopauza (a depresszió és szorongás ellenes hatása és az alvás minőség javítása miatt)
- valamint daganatos megbetegedések esetén
Japán és német kutatók által publikált tanulmányok bizonyítják, hogy a süngomba többféle daganat esetén is jótékonyan támogathatja a kiegészítő terápiát.
Továbbá antioxidáns, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, a benne természetesen jelenlévő poliszacharidoknak, fenoloknak és esszenciális zsírsavaknak köszönhetően pedig erősíti az immunrendszert és ún. kemoterápiás hatása is érvényesülhet a daganatos sejtekre nézve.