Szépségápolás tippek az őszi-téli szezonra

Szerző: Naturcomfort

A bőr az életkorral változik, vékonyabb lesz, zsírt veszít, és már nem tűnik olyan simának és hidratáltnak, mint korábban. Ehhez a nyári napozás és a téli hideg, illetve a fűtött szoba száraz levegője is hozzájárul. Vannak azonban olyan lépések, amelyeket Ön is megtehet, hogy megfelelően hidratálja és lehetősége szerint fiatalon tartsa bőrét. Íme a Naturcomfort szépségápolás tippjei az őszi-téli szezonra.>>>

szépségápolás tippek
Szépségápolás tippek száraz bőrre

Tudatos szépségápolással megelőzhető a bőr kiszáradása, még a legzordabb téli napokon is. Ugyanakkor egész évben érdemes odafigyelni a bőr megfelelő hidratálására, mert a száraz bőr idővel kipirosodik, irritálttá, illetve érdessé válik, és hámlani kezd, ráadásul hamarabb öregedik.

A hideg, szeles és csapadékos őszi és téli időszakokban még jobban oda kell figyelni a megfelelő bőrápolásra, és plusz lépéseket kell tenni a bőr hidratáltságának megőrzése érdekében.

  • Hidratálja a bőrét (arc, test, kezek) gyengéd, tápláló, hidratáló krémmel, naponta akár többször is, különösen akkor, ha a lakóhelyén túl kemény és klóros a víz.
  • Fogyasszon elegendő mennyiségű folyadékot (lehetőleg tiszta vizet).
  • Párásítson otthon és lehetőség szerint a munkahelyén is.
  • Kerülje a stresszt és a dohányzást.
  • Fürödjön langyos vagy meleg vízben, mert a meleg víz kevésbé szárít, mint a forró víz.
Arcápolás

A szépségápolás alapja a hidratáló és tápláló arcápolás, ami különösen fontos, mert enélkül a bőr hamarabb ráncosodni kezd. A folyamatot fokozhatja, ha rendszeresen kiszárad a bőr, például hideg időben az utcán, vagy otthon, a meleg szobában.
Ezért az arcbőr ápolására fordítson különös figyelmet. Üssön két legyet egy csapásra és használjon olyan reggeli és esti arcápoló krémeket, amelyek nemcsak hidratálnak, hanem segítenek elérni a kipihent és simább bőr hatását is.

szépségápolás tippek
Testápolás

Az arcápolás mellett a testápolásra is érdemes időt fordítani, mert a test bőre ugyanúgy kiszáradhat és petyhüdtté válhat, mint az arcbőr.

A jó hír az, hogy rendszeres testápolással és a megfelelő életmóddal (pl. egészségtudatos táplálkozás, rendszeres testmozgás, elegendő alvás) a test bőrének öregedése is kitolható, illetve a bőr is hidratáltan és feszesen tartható.

Kézápolás

Ha szeretné elkerülni az érdes, hámló, kipirosodott és repedezett bőr kellemetlen érzését, akár minden kézmosás után érdemes hidratáló, puhító és erősen tápláló krémmel kényeztetnie a környezeti hatásoknak erősen kitett kézfejeket.

Ha szeretné bőrét tiszta hatóanyagokkal és gyógynövényekkel kényeztetni, látogasson el a weboldalunkra, ahol mindent megtalál, amire a természetes bőr- és szépségápoláshoz szüksége lehet.

MEGNÉZEM A GYÓGYNÖVÉNYES SZÉPSÉGÁPOLÁSI TERMÉKEKET

Még több ajánlott blog Neked

Itt a tavasz, kellene egy kis plusz energia – de mit egyek? Tavasszal megújulunk, vagyis meg kellene újulnunk, de közben ránk zuhan...

Elolvasom »

A tavasz megérkeztével a megújulás ideje is eljön és ilyenkor a bőrünkre is érdemes gondolni. Ez ugyanis a fiatalos bőr megőrzésének egyik...

Elolvasom »

Egyszer volt, hol nem volt… Maximum 7-8 éves lehettem, amikor már tudtam olvasni és az egyik téli esti szórakozás a diavetítés volt....

Elolvasom »