Tagadj le egy tízest!

Szerző: Naturcomfort

Harminc körül kezdődött. Imádtam, hogy bár a suliban tanító “néni” voltam, a Mekiben tegeztek a pultosok. Aztán jöttek sorban a gyerekeim, a harmadik már negyven előtt nem sokkal. Onnantól sportot űztem belőle, hogy egy tízessel fiatalabbnak nézzenek.

 Nem volt igazából nehéz, mindig volt érzékem a divathoz. A frizurám a fiatalos trendeket követte, az öltözetre vonatkozó ötletek pedig “az utcán hevertek”. Meg a pasik – a lábam előtt! De tényleg! Naponta zsebeltem be a dicséreteket férfiaktól, nőktől egyaránt. Egész jól ment az életem élvezése ilyenformán, amíg a karrierem el nem ért arra a szintre, ahol már ezek az apróságnak tűnő dolgok olyannyira aprókká váltak, hogy el is tűntek.  Először az edzések maradtak el. Aztán a fodrász. Mondván: gyorsabban meg tudom oldani otthon este, vagy hétvégén a hajfestést magam. A “shoppingolás” a normál beszerző rutinból ritkaság-számba menő, luxus-kényeztetéssé vált… Ahogy nőtt a felelősségem és a feladataim száma a pályámon, úgy lettem egyre kevésbé fontos önmagam számára. De ez csak akkor tudatosult bennem, amikor egy, a gyerekeimmel rögtönzött kosárlabda meccs után nem bírtam kiszállni a kádból. Atyaég! Mi történik velem? Az öregedéstől való félelem rémképeit nem kívánom senkinek, pláne, amilyen erővel akkor törtek rám!

Nagyjából egy hétig vonszoltam, gyászoltam magam a tél végi szürkületben, amikor felébredt bennem a vágy, hogy megváltoztassam ezt a bennem élősködő érzést. Végre képes voltam felemelni a fejem, körbenézni és újra megtalálni, hogy mi adhat örömet számomra az életben. Régi vágyam volt tökéletesíteni a tánctudásom, megtanulni a ma már szinte futótűzként terjedő salsát és más, örömteli latin táncokat. Óvatosan kezdtem, de az első óra után mégis nagyobb volt a fájdalom a testemben, mint a lelkesedésem! Bevetettem mindent, ami elém került, csak, hogy csillapítsam a fájdalmam mindaddig, amíg újra megtanítom a lábaimat, csípőmet mindarra, amit már pár évvel ezelőtt tudtak: intenzíven mozogni. Jártam masszőrhöz, közben figyeltem, hogy ki, mire “esküszik”, kinek, mi vált be. Külön öröm volt számomra, hogy Csisztu Zsuzsa egy úgynevezett “Táncpróba teakeverék” mellett tette le a voksát. Kipróbáltam én is. A tea gyakorlatilag belülről kezelte az ízületeimben lévő fájdalmat, a gyulladásos állapotot. Mivel “működött”, kíváncsi lettem a tea mellé ajánlott hűsítő “Családi Balzsamra” is. A masszőröm az összetétel alapján rábólintott, úgyhogy rásegítettem a fájdalomcsillapításra egy-egy táncpróbát követően. Ma már ott tartok, hogy elegendő a hasonló hatású “Családi Komfort” tablettából fogyasztanom időnként és könnyedén végigtáncolom a két órás próbákat!

Mondanom sem kell: újra csinosnak, nőiesnek, mozgékonynak és vonzónak érzem magam. Lesz a hétvégén egy salsa tábor, ahová a csoportunkon kívül sok új ember is érkezik majd. Ahogy elnézem a mai formámat, szerintem újra felkészülhetek a “Nahát, simán letagadhatnál egy tízest!” mondatokra!

Még több ajánlott blog Neked

Mikor nevetett utoljára egy olyan igazi, szívből felfakadó, egész testen át szétáradó boldog érzéssel? Talán tegnap? Egy hete? Vagy akár minden percben...

Elolvasom »

A természetesség mindenkinek jól áll. Éppen ezért fontos, hogy te is természetes, natúr kozmetikumokat és gyógynövényes készítményeket használj. Hidd el, sokkal jobban...

Elolvasom »

Elolvasom »