A térdízületi porckopás háttere és alternatív kezelési módja

Szerző: Naturcomfort

A térdízületi porckopás (artrózis) az egyik leggyakoribb ízületi elváltozás. Kialakulásának hátterében több ok is húzódhat, melyek egy része, tudatos életmóddal akár el is kerülhető.

Ha azonban a probléma már kialakult, az orvostudomány jelenlegi állása szerint visszafordítani nem lehetett. A megelőzés tehát kulcsfontosságú. Az ízületek megfelelő tápanyagellátásával az érintett porcos felszínek természetes kopása jelentősen lassítható, sőt akár meg is állítható. Mire van ehhez szükség? Tudja meg itt!>>>

A térdízületi porckopás háttere és alternatív kezelési módja
A térdízületi porckopás kialakulásának 5 leggyakoribb oka

A térdízületi artrózis, a térdízületi csontvégeket borító vékony porcos réteg elvékonyodása és kopása következtében kialakuló tartós elváltozás.

A porcok az ízületek egészséges, súrlódásmentes mozgásában játszanak szerepet. Egy sérülés vagy ízületi betegség miatt elvékonyodó vagy kopásnak indult porcréteg azonban már nem képes maradéktalanul betölteni a funkcióját, ami az érintett ízület vagy ízületek:

  • mozgástartományának beszűkülését,
  • ízületi merevséget,
  • duzzanatot,
  • gyulladást,
  • és fájdalmat idézhet elő.

A térdek különösen nagy terhelésnek van kitéve. Járás, sportolás, lépcsőzés, sőt még ülés közben is használatban vannak. A térdízületi porckopás kialakulásának leggyakoribb okai:

  • túlsúly
  • életkor
  • túlerőltetés, túlterhelés
  • genetikai eredetű (öröklött) ízületi elváltozások
  • traumás eredetű sérülések, baleset

Bármi is áll a térdízületi porckopás hátterében, a porcok és a körülöttük található szinovialis folyadék célzott támogatásával a kellemetlen tünetek enyhíthetők és a porc pusztulásának folyamata jelentősen lassítható vagy akár meg is állítható.

Kollagén pótlással az egészséges porcokért

A porcok 60%-a kollagén rostokból áll, az inak 80%-a és a csontok 30%-a szintén. A kollagén szinte minden szervben nagy mennyiségben megtalálható anyag. Többek között, a kollagén felel a sima, feszes, fiatalos bőrért és az erek rugalmasságáért, illetve szem egészségéért is.

Fiatal korunkban a szervezetünk elegendő mennyiségű kollagént termel. 25 év felett azonban a szervezetünk kollagéntermelése és így a kollagénszint is fokozatosan csökkenni kezd. Ha nem pótoljuk kívülről, előbb az apró szarkalábak, majd idővel a mélyebb ráncok jelennek meg az arcunkon és emiatt történnek változások a porcállományban is.

Sokan csak legyintenek és úgy gondolják, hogy a kor előrehaladtának természetes velejárója a reggelente tapasztalható ízületi merevség, illetve a kezdetben enyhe és ritkán jelentkező térdfájdalom és ízületi gyulladás.

Ha semmit sem teszünk ez ellen, akkor idővel a tünetek súlyosbodhatnak és a térdízület végérvényesen károsodhat. De nem feltétlenül kell ennek így lennie!

A korral vagy túlzott igénybevétel miatt lassan elhatalmasodó térdízületi artrózis és ízületi gyulladás, illetve az egyéb, kollagénhiányos állapotra visszavezethető elváltozások kialakulása ellen akár már ma is tehet!

A térdízületi porckopás kialakulásának 5 leggyakoribb oka
Nagy dózisú, célzott kollagénbevitellel ugyanis a fent említett kórképek kialakulásának esélye jelentősen mérsékelhető.

Ezért alkottuk meg a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen ásványi anyagokkal, vitaminokkal és a bőr, illetve az ízületek rugalmasságában szerepet játszó hialuronsavval kiegészített Flexigén kollagénitalt.

A Flexigén, a már jól ismert liposzómás formában segíti a népi gyógyászatban ízület-ápoló és feltöltő, gyulladáscsökkentő, valamint feszesítő hatásáról ismert hatóanyagok eredményesebb beépülését a szervezetbe.

Ha szeretné megelőzni a térdízületi porckopás kialakulását vagy szeretne enyhíteni a már meglévő panaszokon, próbálja ki a Naturcomfort vásárlóinak legújabb kedvencét, a Flexigén hialuronsavval, cinkkel, C-vitaminnal, MSM-el és egyéb értékes ásványi anyagokkal kiegészített kollagénitalt!

A Flexigén 480 ml-es kiszerelésben 1 hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz. Itt tudja megrendelni.>>>

Még több ajánlott blog Neked

Nehéz a reggeli felkelés? A reggeli óracsörgés az ellenséged? Legszívesebben egész reggel szundi üzemmódban hagynád nemcsak a telefonod, de magadat is? Reggel...

Elolvasom »

Gyönyörű október van, még jócskán van részünk napsütésben, kiélvezhetjük az utolsó meleg napsugarakat, a friss zöldségeket, gyümölcsöket a kertben. A ködös, hűvös...

Elolvasom »

A nyár közeledtével reméljük az egyre magasabb napi hőmérsékletetek, a fullasztó kánikula és hőség is lassan megérkezik, ami hatással van a vérnyomás...

Elolvasom »