Természetes bőrvédelem: 5 bőrtünet és ápolási módjaik

Szerző: Naturcomfort

A bőr állapota árulkodik a szervezet belső állapotáról. Mivel a bőrelváltozások a belső egyensúly felborulását is jelenthetik, általában komplex kezelést igényelnek. A hatékony bőrápolás és bőrvédelem azonban több száz éves hagyományokra épülő, természetes összetételű készítményekkel is kiegészíthető. Hogyan? Kiderül a folytatásból.>>>

Természetes bőrvédelem
Bőrvédelem: 3 ok, amiért elengedhetetlen

A bőrvédelem és a tudatos bőrápolás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Már csak azért is kiemelt figyelmet érdemel, mert a bőr, azaz a felhám a testünk legnagyobb kiterjedésű szerve.
A bőrünk:

  • számtalan apró és nagyobb jelzéssel tájékoztat a szervezetünkben zajló folyamatokról
  • csak akkor lehet üde és élettel telien sugárzó, ha megfelelő ápolást kap
  • fiatalsága megőrzésének egyik kulcsa a folyamatos hidratáltság

A bőr kipirosodása, kiszáradása, hámlása és vissza-visszatérő viszketése is hatékony beavatkozást igényel, amit szerencsére külsőleg, a természet patikájának kincseiből összeállított, speciális bőrápoló termékekkel is enyhíthetünk.

Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb bőrproblémákat és természetes kiegészítő kezelési lehetőségeiket.

Természetes segítség bőrproblémák ellen

A kipirosodás és a viszketés több bőrelváltozás főbb tünetei lehetnek. Ha hámlással is együtt járnak, a bőr felszínes gyulladására, az ekcémára utalhatnak, ami egyre több embert érint a világon.

Az ekcémát kiválthatják erős vegyszerek, bizonyos fémek, pollenek és az állati szőr, illetve a por is, de a problémát okozhatja a bőr saját baktériumainak, gombáinak valamilyen okból történő kóros elszaporodása is.

A kipirosodás és a viszketés utalhat száraz bőr problémára vagy rosaceára. Ha pedig a bőr húzódik, akkor egészen biztosan szomjazik is.

A zsíros bőr is tud szomjazni. Azonban az ilyen bőrtípussal rendelkezőknél a leggyakoribb problémát mégis a bőrfelszínen elszaporodó baktériumok okozzák, amelyek közvetlenül is okolhatók az aknék kialakulásáért.

Bármi is legyen a háttérben, kipirosodás, viszketés, hámlás, gyulladás vagy húzódó bőr esetén az előírt kezelés eredményesen támogatható természetes hatóanyag-tartalmú kozmetikumokkal.

A körömvirág gyulladáscsökkentő hatása már évszázadok óta ismert. A Magyar Családi Körömvirág kenőcsben található formula a vásárlók visszajelzései szerint:

  • jelentősen részt vehet a viszketéssel, kipirosodással és hámlással járó ekcémás bőrtünetek enyhítésében
  • ápolja, hidratálja a bőrt és segít enyhíteni a bőrszárazsággal járó tüneteket
  • nyugtatja a gyulladt, irritált és kipirosodott bőrt, ezért hatékonyan kiegészítheti az aknés, illetve a rosaceás bőr terápiáját is

A Magyar Családi Körömvirág kenőcs mindezek mellett égési sérülésre, bőrfelszíni sebekre, szúnyog- és rovarcsípésre is enyhülést hozhat. Tehát a természetes bőrvédelem sokoldalú segítőjeként helyet érdemel az Ön bőrápolói között is. Vásárolja meg most!>>>

Még több ajánlott blog Neked

Fáradt a dereka? Fája a háta? Szeretne végre megszabadulni a kellemetlen, fájdalmas érzésektől? Nézze meg milyen terméket ajánl Polgári Erika, a NaturComfort...

Elolvasom »

Elolvasom »

Tavasszal gyakran tapasztalunk fáradtságot, ami az időjárás változásának, a nyári időszámítás miatti átállásnak és egyéb tényezőknek is betudható. Szerencsére vannak olyan természetes...

Elolvasom »