Természetesen a csípőízületi gyulladás ellen

Szerző: Naturcomfort

A csípőízületi gyulladás számos okból kialakulhat, és negatív hatással van a csípőízületre, hiszen fájdalmassá teszi és megnehezíti a mindennapi tevékenységek elvégzését.

Melyek a leggyakoribb okai, és hogyan kezelhető a csípőízület gyulladása természetesen? Tudja meg itt.>>>

Természetesen a csípőízületi gyulladás ellen
A csípőízületi gyulladás leggyakoribb okai

A csípőízületi gyulladás leggyakoribb típusa az oszteoartritisz, azaz a degeneratív ízületi gyulladás. Az oszteoartritisz elsősorban az öregedéssel összefüggő kopással, illetve traumával jár, és jellemzően fájdalmas tüneteket okoz már a középkorú embereknél is.

A másik gyakori forma az autoimmun eredetű csípőízületi gyulladás (pl. reumatoid artritisz vagy reumás ízületi gyulladás), ami az immunrendszer túlműködése miatt alakul ki.

Ez utóbbi, az oszteoartritisztől eltérően, bármilyen korosztályt érinthet, és gyakran már a korai felnőttkorban jelentkezik.
Az autoimmun eredetű csípőízületi gyulladás is leginkább az ízületeket érinti, de más szervekre is átterjedhet (pl. a gyomorra, a bélrendszerre vagy akár a bőrre is).

A nem autoimmun eredetű csípőízületi gyulladások közé soroljuk még a köszvényt, a szeptikus ízületi gyulladást, amit egy vírus- vagy egy baktériumfertőzés okoz, illetve a Lyme ízületi gyulladást, ami a Lyme-kórral való fertőzés következménye.

A csípőízületről dióhéjban

A csípőízület egy gömbcsuklós ízület, aminek a foglalata (acetabulum vagy ízületi vápa) a medencecsont része. A csípőízület másik része a gömb alakú combcsontfej.

Az ízületet alkotó csontos felszíneket vékony ízületi porc borítja. Ez normál esetben egy sima, alacsony súrlódású ízületet eredményez, ami abban segíti a csontokat, hogy azok könnyedén csússzanak el egymáson.

A csípőízületi gyulladás esetén azonban ez a porcfelszín, illetve a porcok súrlódásmentes mozgását elősegítő synovium (az ízületek kenőanyaga) is sérül.

Reumatoid artritisz esetén pl. az ízületi hártya duzzad meg, és olyan kémiai anyagokat termel, amik gyakorlatilag elpusztítják a csontot borító ízületi porcot. Reumatoid artritisz esetén gyakran mindkét csípő érintett. Osteoarthritis esetén pedig kopásos ízületi gyulladásról beszélünk, ami szintén okozhat gyulladást.

Természetesen a csípőízületi gyulladás ellen
Hogyan gyógyítható a csípőízület gyulladása?

Az oszteoartritisz egyik legjobb ellenszere, ha szakít a mozgásszegény életmóddal és leadja a súlyfeleslegét.

Az autoimmun eredetű ízületi gyulladásra nincsen konkrét oki terápia, de a tünetek jelentősen enyhíthetőek, főleg korai diagnózis esetén.

Az ízületi porc kopása az esetek többségében lassítható, illetve a fájdalom és a gyulladás is enyhíthető. Ennek elősegítése érdekében eredményesen alkalmazhatóak a természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásukról ismert, ízületi egészségmegőrzést támogató készítmények.

Vásárlóink véleménye szerint kifejezetten a gyulladásos ízületi betegségek során hozhat enyhülést a Flexigén kollagén ital, ami a kollagén mellett hialuronsavat, zöld tea kivonatot és számos más, ízületeket támogató összetevőt tartalmaz.

Szeretne újra fájdalommentes életet élni? Szeretne szabadabban mozogni? Vásárolja meg a Flexigént itt, és szerezze vissza a szabad mozgás ezernyi örömét!

Még több ajánlott blog Neked

A néphagyomány úgy tartja, aki vadgesztenyét hord a zsebében, megóvhatja magát a betegségektől, valódi gyógyhatásai azonban csak a 19. század vége óta ismertek.

Elolvasom »

C-vitamin volt, van és lesz. A C-vitamin örök, hiszen ez az a vitamin, ami az egyik legfontosabb az emberi szervezet számára. Nemcsak...

Elolvasom »

A tudatos, fegyelmezett, következetes vásárlókhoz, aki nem csak tudatosan törekszik arra, hogy a fizikai problémáit lehetőleg minőségi termékekkel kezelje, hanem arra is figyel, hogy a megvásárolt termékeket rendszeresen és a megadott módon használja, fogyassza?

Elolvasom »