Termoterápia – Hogyan alkalmazza úgy, hogy ne ártson vele?

Szerző: Naturcomfort

A termoterápia, a hő- és hidegkezelés terápiás célú alkalmazása már évszázadok óta ismert és rendszeresen alkalmazott eljárás a fájdalom enyhítésére, a gyulladás csökkentésére és a gyógyulási folyamat elősegítésére.

Mikor melyik ajánlott? Tudja meg itt.>>>

Termoterápia – Hogyan alkalmazza úgy, hogy ne ártson vele?
Milyen esetben ajánlott a termoterápia?

A termoterápia a test hővel történő kezelését jelenti, ami a testhőmérséklethez képest lehet melegebb és hidegebb is.

A melegítő hatású termoterápia kiválóan alkalmazható:

  • az izmok lazítására,
  • a véráramlás fokozására,
  • a fájdalom és a merevség csökkentésére.

Gyakran alkalmazzák olyan állapotok kezelésére, mint a krónikus ízületi gyulladás, a fibromyalgia és az izomfeszültség.

A hidegterápia alkalmazása a test hideggel történő kezelését jelenti.

A hidegterápia ajánlott:

  • a gyulladás csökkentésére,
  • a fájdalom zsibbasztására,
  • a sérült terület véráramlásának lassítására.

Ezért a természetes gyógyászatban a termoterápia hűsítő formáját elsősorban duzzanatok és véraláfutások csökkentésére, továbbá akut sérülések (pl. bokaficam, derék megrándulása vagy izomhúzódás) után alkalmazzák.

Hogyan enyhítheti a fájdalmát gyorsan?

A termoterápia nem csodaszer, és nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezeléseket, ugyanakkor hatékonyan kiegészítheti azokat, ha a megfelelő módon alkalmazza. A hideg-, illetve a melegterápia alkalmazásával az esetek többségében egyszerűen és rövid idő alatt mérsékelhető a fájdalom. Mindössze két alapvető intelmet kell megjegyezni:

  • Akut sérülés és fellángoló gyulladás esetén kerülje a melegkezelések alkalmazását!
  • Krónikus, hosszú idő óta fennálló (elsősorban kopásos eredetű) ízületi fájdalom esetén, ha az ízület nincs gyulladásban, ne alkalmazzon hidegterápiát!

Amikor ugyanis dönteni kell arról, hogy hideg- vagy melegterápiát alkalmaz, fontos figyelembe vennie a sérülés vagy az állapot stádiumát.

A melegterápiát gyakran krónikus állapotok, pl. ízületi gyulladás vagy fibromyalgia esetén ajánlják a szakemberek, az izmok ellazítására és a véráramlás fokozására.

A hidegterápia általában akut sérülések, pl. rándulás vagy húzódás esetén ajánlott, hogy csökkentse a duzzanatot és zsibbassza a fájdalmat.

Termoterápia. Hogyan enyhítheti a fájdalmát gyorsan?
Milyen termoterápiás lehetőségek állnak rendelkezésre?

A melegkezelés többféleképpen végezhető, akár otthon is, pl. melegítőpárnával, melegvizes palack vagy melegített gélcsomag használatával, valamint terápiás eszközök segítségével (szaunázással, infravörös lámpával vagy forró fürdővel) is.

A hidegterápia pedig hideg borogatással, jegeléssel vagy hűsítő, fagyasztható gélcsomagok segítségével végezhető.

Az egyik legegyszerűbb és tartós módszer, ha a problémától függően, külsőleg nagy hatóanyagtartalmú, melegítő vagy hűsítő, fájdalomcsillapító hatású balzsammal keni be a fájó testrészt.

A vásárlóink által gyakran vásárolt melegítő hatású Magyar Családi Balzsamban és a hűsítő hatású Magyar Családi Balzsamban található fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásukról ismert gyógynövényes összetevők, valamint a mentol és a kámfor kiválóan kiegészítik a hagyományos terápiákat.

Csökkentse fájdalmát termoterápia és a sokoldalú Magyar Családi Balzsamok segítségével!

Vásárolja meg az Ön számára ideális Magyar Családi Balzsamot néhány kattintással a webáruházunkból.>>>

Még több ajánlott blog Neked

Egyes gyógygombák egyre nagyobb szerephez jutnak az immunerősítésben, a vírusfertőzések megelőzésében, illetve kiegészítő kezelésében. Melyek ezek? Miben rejlik a titkuk? Tudja meg...

Elolvasom »

Elolvasom »

Hol van már az a világ, hogy a kor előrehaladtával csak a görbebot vár mindenkire? A idő vasfoga nyomot hagy mindenkin, de a mai „több éve fiatal” ember már nem engedi, hogy ez uralkodjon el a mindennapjain. Igenis van arra mód, hogy átfordítsuk a monoton életstílusunkat úgy, hogy kemény munka mellett élvezzük is az életet!

Elolvasom »