Tippek, hogy fájdalommentes legyen a nyár

Szerző: Naturcomfort

A nyári melegnek mindenki örül, hiszen lehet végre kirándulni, strandolni, nyaralni, szuper kerti partikra menni. De a nagyon meleg és a nyári frontok hatással vannak a szervezetünkre, az ízületeinkre, egész fizikumunkra. Érdemes tehát erre nagyon odafigyelni és mindenképp fontos a megelőzés, a panaszok megfelelő időben való csillapítása, hogy ne kelljen semmiről lemaradnod vagy lemondanod.

 

  • Igyál, igyál és igyál

Mondani sem kell, de mégis nagyon fontos hangsúlyozni, hogy nyáron az év többi szakához képest sokkal inkább oda kell figyelned arra, hogy a 2,5-3 liter folyadékbevitel meglegyen minden egyes nap. Figyelem, a kávé ilyenkor nem számít, úgyhogy ne tessék beleszámolni. Az a szuper a nyárban, hogy rengeteg fantasztikus frissítőt lehet készíteni és azt fogyasztani. Nyáron az ízes szörpök, a jeges teák és a könnyű fröccsök felüdítik a szervezeted és a lelked is.

 

A gyógynövényes teákat is lehet ám ilyenkor fogyasztani,

Táncpróba teakeverékünk szuper választás lehet ebben az időszakban is.

Hiszen a nagy nyári meleg a szervezet vérellátását és az ízületi panaszok felerősödését nagyban befolyásolja,

tehát belsőleg is érdemes ezekre figyelned

és enyhíteni a tüneteket, vagy éppen megelőzni a fájdalom elhatalmasodását.

 

  • Reggeli bemelegítés

Ha mindennapos ízületi és izomfájdalommal nézel szemben akkor ajánlott, hogy reggel figyelj oda arra, ne ugorj csak úgy ki meggondolatlanul az ágyból és a pizsamából, hanem szép lassan indítsd el magadat és a testedet. Kiváló ehhez egy egyszerű és könnyű bemelegítési gyakorlat, amolyan rákészülés a napra, a napi mozgásra.  Egy kis fej- és nyakkörzés, lábnyújtás, előre-hátra hajlongás és ezzel már be is járattad minden tagod, hogy felvegye az aznapi ritmust.

 

Az ilyen reggeli kis torna után érdemes használnod

a Magyar Családi Balzsamot, extra hűsítéssel.

Pár perc alatt könnyedén felszívódik és segít, hogy napközben semmilyen mozgás

ne okozzon gondot vagy fájdalmat,

és hogy ne kelljen egyetlen programot sem kihagynod.

 

  • A tégelyes otthon, a tubusos meg a táskádban

Az a jó hírünk van, hogy kapható már a Magyar Családi Balzsam tubusos kiszerelése is, amit városi sétára, egy kirándulása, de még a strandra is magaddal tudsz vinni. Sőt, egy esti kulturális program látogatása alatt egy kis táskába is belefér. Érdemes ezt mindig a táskában tartanod, így ha már csak a fájdalom előjele jelentkezik, tudod használni és be tudod kenni az érzékeny, fájdalmas ízületeket, izmokat, testrészeket.

A tégelyes változat pedig jó, ha mindig kéznél van otthon, hiszen természetes gyógyereje és hűsítő hatása a meleg napokban az otthon végzett házi vagy kerti munkáknál is szuper segítség és gyógyír tud lenni.

Még több ajánlott blog Neked

Amikor betöltöd az 50-et, az nem lehet kifogás, hogy az utána jövő esztendőkben ne mozdulj ki otthonról, hiszen 50 felett számos nagyszerű...

Elolvasom »

Most már javában tombol a tavasz. Előkerültek a kis kabátok, a balerina és vászoncipők. A jó idő a természetbe, kirándulni, sétálni hív...

Elolvasom »

C-vitamin volt, van és lesz. A C-vitamin örök, hiszen ez az a vitamin, ami az egyik legfontosabb az emberi szervezet számára. Nemcsak...

Elolvasom »