Tippek, hogy fájdalommentes legyen a nyár

Szerző: Naturcomfort

A nyári melegnek mindenki örül, hiszen lehet végre kirándulni, strandolni, nyaralni, szuper kerti partikra menni. De a nagyon meleg és a nyári frontok hatással vannak a szervezetünkre, az ízületeinkre, egész fizikumunkra. Érdemes tehát erre nagyon odafigyelni és mindenképp fontos a megelőzés, a panaszok megfelelő időben való csillapítása, hogy ne kelljen semmiről lemaradnod vagy lemondanod.

 

  • Igyál, igyál és igyál

Mondani sem kell, de mégis nagyon fontos hangsúlyozni, hogy nyáron az év többi szakához képest sokkal inkább oda kell figyelned arra, hogy a 2,5-3 liter folyadékbevitel meglegyen minden egyes nap. Figyelem, a kávé ilyenkor nem számít, úgyhogy ne tessék beleszámolni. Az a szuper a nyárban, hogy rengeteg fantasztikus frissítőt lehet készíteni és azt fogyasztani. Nyáron az ízes szörpök, a jeges teák és a könnyű fröccsök felüdítik a szervezeted és a lelked is.

 

A gyógynövényes teákat is lehet ám ilyenkor fogyasztani,

Táncpróba teakeverékünk szuper választás lehet ebben az időszakban is.

Hiszen a nagy nyári meleg a szervezet vérellátását és az ízületi panaszok felerősödését nagyban befolyásolja,

tehát belsőleg is érdemes ezekre figyelned

és enyhíteni a tüneteket, vagy éppen megelőzni a fájdalom elhatalmasodását.

 

  • Reggeli bemelegítés

Ha mindennapos ízületi és izomfájdalommal nézel szemben akkor ajánlott, hogy reggel figyelj oda arra, ne ugorj csak úgy ki meggondolatlanul az ágyból és a pizsamából, hanem szép lassan indítsd el magadat és a testedet. Kiváló ehhez egy egyszerű és könnyű bemelegítési gyakorlat, amolyan rákészülés a napra, a napi mozgásra.  Egy kis fej- és nyakkörzés, lábnyújtás, előre-hátra hajlongás és ezzel már be is járattad minden tagod, hogy felvegye az aznapi ritmust.

 

Az ilyen reggeli kis torna után érdemes használnod

a Magyar Családi Balzsamot, extra hűsítéssel.

Pár perc alatt könnyedén felszívódik és segít, hogy napközben semmilyen mozgás

ne okozzon gondot vagy fájdalmat,

és hogy ne kelljen egyetlen programot sem kihagynod.

 

  • A tégelyes otthon, a tubusos meg a táskádban

Az a jó hírünk van, hogy kapható már a Magyar Családi Balzsam tubusos kiszerelése is, amit városi sétára, egy kirándulása, de még a strandra is magaddal tudsz vinni. Sőt, egy esti kulturális program látogatása alatt egy kis táskába is belefér. Érdemes ezt mindig a táskában tartanod, így ha már csak a fájdalom előjele jelentkezik, tudod használni és be tudod kenni az érzékeny, fájdalmas ízületeket, izmokat, testrészeket.

A tégelyes változat pedig jó, ha mindig kéznél van otthon, hiszen természetes gyógyereje és hűsítő hatása a meleg napokban az otthon végzett házi vagy kerti munkáknál is szuper segítség és gyógyír tud lenni.

Még több ajánlott blog Neked

Így előzze meg, vagy kezelje természetes módszerekkel Előfordult már Önnel, hogy a nap végén úgy érezte, hogy a lábai felduzzadnak, mintha szorosabbnak...

Elolvasom »

A kéz- és csukló fájdalom viszonylag könnyen kialakulhat a monoton, folytonosan ismétlődő mozgásokkal járó munkavégzés következtében, de csak ritkán jelent súlyos vagy...

Elolvasom »

Február végén, március elején már mindannyian epekedve várjuk a tavasz beköszöntét. És amikor megjön, készen kell állnod! Fel kell vértezni szervezetedet is,...

Elolvasom »