Az újév a megújulás időszaka – Tényleg fontos a rendszeres méregtelenítés?

Szerző: Naturcomfort

Sokan úgy tartják, hogy a méregtelenítés jelentős szerepet játszik a méreganyagok szervezetből való kivezetésében, javítja a közérzetet és elősegíti a fogyást. Ezért számos módszer született már a káros toxinok és a szövetek között megrekedt folyadék eltávolításának elősegítésére. Valóban így van, vagy az igazság kissé árnyaltabb? Íme a válasz.>>>

méregtelenítés
Méregtelenítés: több módszer, egy cél

A méregtelenítés során egyesek a gyengédebb méregtelenítő teakeverékek és méregtelenítő tulajdonsággal rendelkező élelmiszerek, valamint ásványi anyagok és vitaminok fogyasztását, továbbá a testedzést és a rendszeres felfrissülést nyújtó szaunázást részesítik előnyben. Míg mások jóval drasztikusabb beavatkozásokra (hashajtók, vizelethajtók) esküsznek.

A cél azonban közös: felgyorsítani a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait és eltávolítani a szövetek között megrekedt toxinokat és felesleges folyadékot.

Mik azok a toxinok?

A toxin kifejezés a méregtelenítő diétákkal összefüggésben rendkívül lazán definiált.

A toxinok jellemzően szennyezőanyagokból, szintetikus, vegyi anyagokból, nehézfémekből és a feldolgozott élelmiszerekből származnak – amelyek mindegyike negatívan befolyásolja az egészséget.

Jöhet a csavar a történetben?

A népszerű méregtelenítő diéták nem úgy működnek, ahogy korábban gondoltuk, mert:

  • csak ritkán semlegesítik azokat a specifikus méreganyagokat, amelyek eltávolítására törekszenek
  • nem váltják ki a szervezetben lezajló méregtelenítési mechanizmust

A jelenlegi álláspont szerint semmi nem támasztja alá, hogy a tudatos léböjtkúra, a diéta vagy a célzott méregtelenítés idézné elő a szervezetbe került toxinok eltávolítását, és a fenntartható súlycsökkentésre való alkalmazásuk sem igazolt.

méregtelenítés
Hogy működik a természetes méregtelenítő rendszer?

A szervezetünk gazdagon fel van szerelve a toxinok és más nemkívánatos anyagok semlegesítéséhez szükséges szervekkel. A rendszer kifinomult módon távolítja el a méreganyagokat a szervezetből.

A feladat azonban rendkívül összetett, melyben részt vesz a máj, valamint a vesék és az emésztőrendszer, sőt, a bőr és a tüdő is.

Ezek a szervek azonban csak akkor tudják hatékonyan ellátni létfontosságú feladataikat, ha egészségesen működnek.

A fentiek ismeretében be kell látnunk, hogy a méregtelenítő diéták önmagukban hatástalanok, mert gyakorlatilag nem tesznek semmi olyat, amit az egészséges szervezet természetes módon ne tudna elvégezni.

A méregtelenítési folyamatok támogatására kifejlesztett Tisztító Tea-kúra és Karcsú Boszy tea viszont optimalizálhatják a test méregtelenítő folyamatait és az endokrin rendszer működését. A Bomba Forma kapszula pedig alapvetően a test egészséges működését támogatja, ezzel segítve a természetes méregtelenítő folyamatokat.

Használja őket szükség szerint, kúraszerűen, teste hálás lesz érte.

Még több ajánlott blog Neked

A Naturcomfort Flexigén ananász-málna ízű kollagén ital vitaminokkal és ásványi anyagokkal, különleges, egyedi összetevő-kombinációval erősíti a szervezetet. Kiváló ízület-ápoló, bőrápoló, ránctalanító hatású....

Elolvasom »

A néphagyomány úgy tartja, aki vadgesztenyét hord a zsebében, megóvhatja magát a betegségektől, valódi gyógyhatásai azonban csak a 19. század vége óta ismertek.

Elolvasom »

Bármely életkorban érdemes a mozgást elkezdeni, még akár idős korban is, hiszen jelentősen javíthat az egészségi állapoton, megelőzhetőek krónikus betegségek, és mindeközben...

Elolvasom »