Változni szeretne? – Változtassa meg a szokásait 4 lépésben!

Szerző: Naturcomfort

Szeretne aktívabb életet élni? Próbált már jobban odafigyelni az egészségére és igyekezett visszaszorítani a kevésbé egészséges ételek fogyasztását vagy az Ön számára előnytelen tevékenységek gyakorlását? Esetleg már kezd egészségtudatosabban étkezni és többet mozogni, de nehezen tart ki a változások mellett?

Akkor itt az ideje, hogy megváltoztassa néhány szokását!

Ha több folyadékot akar fogyasztani, igyon, ha le szeretne fogyni, mozogjon, ha már megvette az áhított fájdalomcsillapító balzsamot vagy immunerősítő készítményt, akkor használja, illetve vegye be. Mindegy, hogy mi a cél, minden egy erős elhatározással kezdődik és a kitartással folytatódik, ennek a kulcsa pedig az Ön kezében van.>>>

A változás 4 lépésben érkezik.
Változni nem könnyű, de nem is lehetetlen

A változás jó, a berögzült szokások mégis nehezen tűnnek el. A szokások megváltoztatása több szakaszból álló folyamat, és néha eltart egy jó ideig, amíg az új szokások kialakulnak.

Az egészségesebb szokások azonban megóvhatják Önt az olyan súlyos egészségügyi problémáktól, mint például az elhízás, a cukorbetegség vagy a fájdalmas ízületi betegségek.

Az új szokások, például az egészséges táplálkozás és a rendszeres fizikai aktivitás, segíthetnek a súlyproblémák hatékony kezelésében, amiből ráadásul több energiát nyerhet. Egy idő után, ha ragaszkodik ezekhez a változásokhoz, akár a napi rutinja részévé is válhatnak.

Nincs ez másképp akkor sem, ha például az immunrendszerét szeretné megerősíteni, és ehhez szüksége van napi több adag gyümölcs, zöldség vagy kiváló felszívódási hatékonyságú étrend-kiegészítő (például C- és D-vitamin) fogyasztására, vagy a sajgó ízületeinek fájdalmát enyhítené természetes alapanyagokból készült fájdalomcsillapító és lazító készítményekkel. Ezeket is érdemes napi rendszerességgel magához vennie.

A változás 4 szakasza: Ön melyik szakaszban van?

1. Elmélkedés, azaz gondol rá

Az első szakaszban van, ha a változáson gondolkodik, és már csak a motiváció hiányzik az induláshoz.

 • Fontolgatja a változtatást, de még nem áll készen a kezdésre.
 • Hisz abban, hogy egészsége, energiaszintje vagy általános jólléte javulni fog, ha új szokásokat alakít ki.
 • Nem biztos benne, hogyan fogja legyőzni azokat az akadályokat, amelyek megakadályozhatják a változtatásban.

2. Felkészülés, azaz már elhatározta, hogy lép

Ez a tervkészítés szakasza, amikor már konkrét ötleteken gondolkodik, amelyek működni fognak az Ön számára.

 • Úgy döntött, hogy megváltozik, és készen áll a cselekvésre.
 • Konkrét célokat fogalmazott meg, amelyeket szeretne elérni.
 • Készül a terv megvalósítására.
A változás 4 lépésben érkezik.

3. Cselekvés, amikor elkezdi a változtatásokat

A harmadik szakaszban már a tervei szerint cselekszik, és végrehajtja az elérni kívánt változtatásokat.

 • Az elmúlt 6 hónapban étkezési, fizikai aktivitási és egyéb viselkedésbeli változásokon ment keresztül.
 • Alkalmazkodik ahhoz, hogy milyen érzés egészségesebben étkezni, aktívabbnak lenni, és egyéb változtatásokat hajt végre, például többet alszik, vagy végre rendszeresen bekeni a sajgó testrészét, például a Naturcomfort fájdalomcsillapító balzsam termékcsaládjának egyik termékével.
 • Próbál legyőzni olyan dolgokat, amelyek régebben akadályozták abban, hogy sikereket érjen el a kitartásával.

4. Kitartás, amikor már rutinból mennek a nemrég megtanult változtatások

Az utolsó szakaszban már hozzászokott a változásokhoz, és több mint 6 hónapja fenn is tartja azokat.

 • A változások a napi rutin normális részévé váltak.
 • Kreatív módokat talál arra, hogy ragaszkodjon az új szokásokhoz.
 • Voltak csúszásai és kudarcai, de sikerült túllépni rajtuk, és előrehaladni.
„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.”

Mahatma Gandhi idézete is a változtatásról való gondolkodástól a cselekvés felé ugrásról szól, ami ugyan nehéz lehet, és időbe telik, de nem lehetetlen.

 • Ha biztos akar lenni a dolgában, írja fel egy papírra a szokásai megváltoztatásának előnyeit és hátrányait, illetve a felmerülő akadályokat.
 • Tegye fel magának a kérdést: Hogyan lenne jobb az élete, vagy mit nyerne azzal, ha változtatna?
 • Gondolja át, hogy az egészséges táplálkozás vagy a rendszeres testmozgás előnyei hogyan kapcsolódhatnak az általános egészségi állapotához.
 • Miután elhatározta, hogy megváltoztatja a szokásait, készítsen tervet, és tűzzön ki célokat a cselekvéshez.
 • Ha valódi változásokat hajt végre az életmódjában, az önmagában is fantasztikus! Ragaszkodjon az új szokásaihoz!
 • Kövesse nyomon a fejlődést, mert az segít felismerni az erősségeit, megtalálni azokat a területeket, ahol fejlődhet, és az úton maradhat. Ne csak azt jegyezze fel, hogy mit tett, hanem azt is, hogyan érezte magát közben – érzései szerepet játszhatnak abban, hogy új szokásai megmaradjanak.
 • Az előrehaladás rögzítése segíthet koncentrálni és felismerni a kudarcokat.
 • Rendszeresen emlékeztesse magát arra, hogy miért szeretne egészségesebb lenni. Talán arra vágyik, hogy a családjával hétvégente kiránduljon, vagy cipelje a saját bevásárlószatyrait.
 • Idézze fel a változtatások okait, ha csúszások fordulnak elő. Döntse el, hogy megteszi az első lépést azért, hogy visszatérjen a kijelölt útjára.
 • A cél vagy egy mérföldkő elérése után jutalmazza meg magát például egy kozmetikummal vagy egy természetes hatóanyagokból álló krémmel, étrend-kiegészítővel.
A változás 4 lépésben érkezik.
Létrehozott egy új rutint?

Szuper! Most már csak arra figyeljen oda, hogy ezzel egészségesebbé és teljesebbé tegye a jövőt.

Ne feledje, hogy az egészségtudatos táplálkozás, a rendszeres testmozgás és más, egészséget támogató szokások egy egész életen át ki kell hogy tartsanak, nem pedig egyszeri események.

Mindig tartsa szem előtt az erőfeszítéseit, és keresse a módját annak, hogyan kezelje jól az élet tervezett és nem tervezett változásait.

Még több ajánlott blog Neked

Bár a jó időben kevésbé támadnak a bacik és a vírusok, de tévhit csupán, hogy ilyenkor nem fázhatsz meg, nem lehetsz lázas...

Elolvasom »

A természetgyógyász szakemberek régóta mondják, hogy a méregtelenítés hozzátartozik az egészséges életmódhoz és a szervezetünk megfelelő egészségi állapotának fenntartásához. Hogyan hat a...

Elolvasom »

Ki ne álmodozna fiatalos, feszes és hidratált bőrről? Nekünk pedig van egy jó hírünk: teljesen természetes folyamat, hogy az évek előrehaladtával a...

Elolvasom »